Інгредієнти, що містяться в традиційній косметиці

Засоби NEWAYS ( Ньювейс ) абсолютно безпечні для Вас і Ваших дітей.

За останні 50 років кількість людей, хворих на рак, виросла до епідемічних пропорцій. Захворіти раком в наші дні ризикує кожен другий чоловік і кожна третя жінка. Основними причинами зростання ракових захворювань є хімічна і фармацевтична промисловість. Результатом діяльності цих галузей є забруднення хімікатами навколишнього середовища, робочих місць і продуктів особистої гігієни, якими ми щодня користуємося. Окремо взята людина не може багато зробити відносно води або повітря, але споживання шкідливих продуктів косметики і побутової хімії, цілком можна контролювати. Інформація стає ключем для захисту вашого власного життя.

Ви можете порівнявши склад на етикетках засобів, якими користуєтеся (зубні пасти, шампуні, кондиціонери, крему, дезодоранти, гелі для гоління, декоративна косметика, пральна пороша і т.д. і т.п.). Основні компоненти у складі представленої на прилавках магазинів косметики по догляду за шкірою:

1. SLS (SLES) - ЛАУРІЛ (ЛАУРЕТ) СУЛЬФАТ НАТРІЮ

Є основною речовиною в більшості шампунів, мил і очищувачів. При додаванні солі згущується, утворює багато піни і створює ілюзію, що препарат, який його містить, - концентрований і дорогий. Отримують цей інгредієнт з шкаралупи кокосових горіхів. У промисловості SLS застосовується для миття підлоги в гаражах, в знежирювачах двигунів, засобах для миття машин і т.д. Це дуже високо корозійний агент і дійсно видаляє жир з поверхонь. SLES використовується як замочуючий агент в текстильній промисловості. Мабуть, SLS (SLES) - це найнебезпечніший інгредієнт в препаратах для догляду за волоссям і шкірою. В інструкціях до нього вказується, що поводитися з ним потрібно з обережністю: при попаданні на шкіру - негайно змити водою, а при подразненні шкіри - звернутися до лікаря.

І цю ж речовина ми щодня втираємо в шкіру і волосся. А тим часом SLS (SLES) проникає в очі, мозок, серце, печінку і інші органи, і ушкоджує їх. Це особливо небезпечно для дітей, в організмі яких він накопичується у великих концентраціях. Він змінює білковий склад клітин очей, затримуючи їх нормальний розвиток у дітей і викликаючи катаракту у дорослих. Причина широкого використання цього компоненту - дешевизна. Ця речовина легко проникає в шкіру, і передбачається, що воно приносить з собою вітаміни і інші корисні речовини. SLS «дірявить» шкіру. Насправді в шкіру проникають тільки продукти нафтохімії, які отруюють шкіру, оскільки є протоплазматичними отрутами. Корисні ж компоненти, що мають велику молекулярну вагу, залишаються на поверхні, закупорюють пори і «покращують» відмерлі клітки.

2. FLUORIDE, SODIUM FLUORIDE - ФЛЮОРІД - ФТОРИД, ФЛЮОРІД - ФТОРИД НАТРІЮ - відомі як явні канцерогени.

3. TALC - ТАЛЬК

Шкірний подразник, здатний викликати рак шкіри. Є дуже небезпечним явним канцерогеном. Застосовується при виробництві дитячих присипок. Багато жінок присипають геніталії тальком після душу або ванни. Є декілька досліджень, що показали, що у цих жінок є великий шанс захворіти раком яєчників. Але хіба жінки знають про це? Компанії, які проводять продукти, що містять тальк, (наприклад "JONSON & JONSON", "BUВCHEN", "НАША МАМА") відмовляються надати подібну інформацію споживачам.

4. MINERAL OIL - МІНЕРАЛЬНЕ (ТЕХНІЧНЕ) МАСЛО

Отримують з нафти. Це суміш рідких вуглеводнів, відокремлених від бензину. Застосовують як мастило в промисловості і як розчинювальну рідину. У косметиці застосовується як зволожувач: утворює водовідштовхувальну плівку і замикає вологу в шкірі, перешкоджаючи виходу з неї токсинів, вуглекислого газу і продуктів життєдіяльності, заважає проникненню в шкіру кисню. Рідина - єдиний засіб зволоження шкіри, але неправильні методи зволоження дуже шкідливі і викликають передчасне старіння, а не омолоджування. При виробництві технічних масел в них утворюються канцерогени, причому у великій концентрації. Технічне масло викликає алергічні реакції, що приводять до артриту, мігрені, діабету; воно визнане найчастішою причиною прищів і різних висипів у жінок, що використовують косметику на його основі.

5. PETROLATUM - ПЕТРОЛАТУМ

Жир, продукт нафтохімії.

6. GLYCERIN - ГЛІЦЕРИН

При вологості повітря нижче 65%, він висмоктує вологу з живих клітин шкіри і утримує її на поверхневому, ороговілому шарі мертвих кліток. В результаті клітини деградують, і шкіра стає ще сухішою.

7. PROPILEN GLIKOL - Пропілен ГЛІКОЛЬ

Органічна речовина, двоатомний спирт, солодка їдка рідина. У промисловості використовується як антифриз. Володіє властивістю притягати і зв'язувати воду, тому широко застосовується в кремах і зволожувачах. На шкірі дає відчуття гладкості, але це помилкове благополуччя. Зв'язуючи воду, пропілен гліколь витісняє її з клітин і заміщує собою, проте шкіра не може ефективно працювати з антифризом, оскільки традиційно вона функціонує з водою. Цей компонент викликає найбільше число реакцій: подразнення, вугрі, дерматити. Косметичні засоби містять дуже високі його концентрації - 10-20 %. Накопичуючись в організмі, пропілен гліколь може викликати порушення роботи печінки і пошкодження нирок.

8. ALCOHOL - АЛКОГОЛЬ, СПИРТ

Підвищує ризик захворювання раком горла і порожнини рота.

9. ALUMINUM - АЛЮМІНІЙ

Провокує нервові розлади, порушення мозкової діяльності, хворобу Альцгеймера.

10. BUTANE, PROPANE - БУТАН, ПРОПАН

Аерозольні пропілени - у великих дозах володіють наркотичними і задушливими властивостями.

11. DIETHANOLAMINE (DEA) - ДІЕТАНОЛАМІН

Пінотворний сурфактант. Потенційний канцероген, який, з'єднуючись з нітратами, утворює канцерогенні нітрозаміни.

12. LANOLIN - ЛАНОЛІН

Воду, якою мили овечу шерсть, очищують і пропускають через центрифугу. Після сушки, окислення, нейтралізації і інших складних технологічних процесів ланолін готовий до використання. Він містить соскоподібні речовини, жирні кислоти, складні ефіри холестерину. До складу косметики його вводять для пом'якшення шкіри, посилення кровообігу, поліпшення обміну речовин. Недолік - із-за свого тваринного походження ланолін може викликати алергію.

13. BENTONITE - БЕНТОНІТ

Природний мінерал, що включається в препарати і маски для обличчя. Відрізняється від звичайної глини тим, що при змішуванні з рідиною утворює гель. Володіє висушувальною властивістю і зневоднює шкіру. Затримує вуглекислий газ і токсини в шкірі, припиняє доступ кисню до неї. Частинки бентоніту можуть мати гострі краї і пошкоджувати шкіру.

14. COLLAGEN - КОЛАГЕН

Використовується в звичайній косметиці, колаген має велику молекулярну вага і тому не здатний проникнути в клітки шкіри. Крім того, застосовується колаген тваринного походження, несумісний з шкірою людини.

У пластичній хірургії колагенові ін'єкції застосовують для накачування під шкіру і розгладження зморшок за рахунок створення ефекту припухлості. Але організм сприймає такий колаген як чужорідне тіло і виводить його протягом року. Тому щороку потрібні додаткові ін'єкції, щоб підтримувати зовнішній вигляд.

Те ж саме стосується і еластину.

15. TYROSINE - Тирозин - амінокислота, яка допомагає придбати глибоку засмагу. Це обов'язково буде відображено в рекламі: амінокислота, що підсилює меланізацію (засмагу) шкіри. Але меланізація - внутрішній процес, і розмазання крему по шкірі не може на нього вплинути.

До прихованих канцерогенів відносяться :

ORGANOCHLORINE PESTICIDES in: LANOLIN, ARSENIC, LEAD, BLUE 1, GREEN 3, COAL TAR DYES

DIOXANE in: PEG, POLYSORBATES, LAURETHS, ETHOXYLATED ALCOHOLS

CHRYSTALLINE SILICA in AMORPHOUS SILICATES

Якщо відкрити токсикологічний словник, то можна прочитати, що всі ці хімікати самі по собі безпечні, якщо це окремо взяті чисті хімікати. І це правда. Проте небезпека в іншому. При виробництві засобів косметики, особистої гігієни і побутової хімії використовуються забруднені хімікати. Наприклад, ланолін робиться з овечої шерсті, вівці їдять траву, і в результаті отримуємо ланолін, забруднений пестицидами. Дьоготь забруднений миш'яком і свинцем. Поліетилен гліколю (PEG), полісорбенти, лаурети, етоксилірованні алкоголі - забруднені дуже шкідливим хімікатом, що викликає рак - діоксином. Аморфосилікати забруднені кристалічним силіконом, що викликає рак легенів.

Попередники нітрозаміна: DEA, TEA, BRONOPOL, PADIMATE O. Це теж приховані канцерогени, тобто самі по собі в окремому вигляді вони безпечні. Але в промисловості, на жаль, Діетаноламін і Тіетаноламін, Бронопол і Педімейт - завжди взаємодіють з нітратами, а в результаті цієї дії формуються інші хімікати - нітрозаміни.

Речовини, що вивільняють формальдегід:

BRONOPOL, QUATERNIUM 15, IMIDAZOLIDINYL UREA, DIAZOLIDINYL UREA, DMDH HYDANTOIN.

Це третій клас прихованих канцерогенів. Вони самі по собі знову ж таки безпечні, але в кожному випадку або розкладаються у флаконі або тюбику, або на Вашій шкірі і завжди вивільняють при розкладанні формальдегід - могутній хімікат, що викликає рак.

До явних канцерогенів відносяться : DEA, TALC, FLUORIDE, SACHARIN, CRYSTALLINE SILICA, COAL TAR DYES, BLUE 1, GREEN 3, ARSENIC, LEAD PARA-PHENYLDIAMINE.

У цьому списку інгредієнти, які не потребують ніяких подальших пояснень. Побачивши їх на етикетці, Ви можете бути упевнені, що це навіть не приховані, а самі, як там не є, явні канцерогени. Є достатньо інформації, підтверджуючої це, і не треба бути для цього хіміком або експертом-токсикологом.

Це тільки вершина величезного айсберга, Ви (а також Ваші діти) щодня постійно контактуєте з шкідливими і небезпечними для Вашого організму речовинами. Докладнішу інформацію Ви можете знайти на preventcancer.com, розділ "consumers"

Ситуація, з якою ми маємо справу, гранично небезпечна оскільки продуктами особистої гігієни і побутової хімії, а також косметикою люди (в т.ч. діти) користуються не декілька років, НИМИ КОРИСТУЮТЬСЯ НА ПРОТЯЗІ ВСЬОГО ЖИТТЯ.

Висновок достатньо категоричний - краще, що можна робити з косметикою, парфумерією, побутовою хімією - це нею не користуватися. Такий висновок правомірний відносно «традиційних», звичних засобів колишнього покоління.

Сподіваємось, що ці факти примусять Вас задуматись, перш ніж використовувати небезпечну косметику, парфумерію, засоби побутової хімії та обирати косметику безпечну для Вас і Ваших дітей.